La revista del Vila de Gràcia

Image and video hosting by TinyPic

dimecres, 16 de febrer del 2011

Vols participar?

Estem fent una revista i necessitem gent que vulgui participar per aportar idees .

Tot serveix: coses interessants que feu, hobbies, articles, esports....

Envieu a aquest blog com voleu participar.
Animeu-vos!!!

19 comentaris:

  1. Secció d'esports:
    Actualitat esportiva més nova i més impactant del món del futbol, tennis, basquet... Podem fer un "Quiz" d'un personatge famós com per exemple en Lionel Messi o be Xavi Hernàndez. Les noticies aniran acompanyades per fotografies, estadístiques, taules de classificació...
    Al món del futbol serà Internacional: Premier League, Lega Calcio, LFP, Ligue 1 i Eredivise.
    Al món del basquet ens centrariem a la NBA, ja que és la preferida dels lectors.
    És una secció que a tots els nens i algunes nenes ens agraden.
    Sergi Artajo García 4rt.B

    ResponElimina
  2. Entrevistes als alumnes que han fet alguna cosa especial (obra de teatre, projecte, guanyar un premi o campionat, etc...).
    Articles sobre coses importants però segons el punt de vista d'alumnes i/o professors (notícies, successos importants d'actualitat, que els expliquen els alumnes i els professors).
    Agenda d'activitats interessants, tant a l'institut com al barri o a Barcelona, per a joves.
    Espai literari (textos de tema lliure escrits per alumnes).
    Espai artístic dels alumnes.
    Adreçes d'interés per als joves.
    Articles per part d'algun professor sobre qualsevol tema, però que no necessàriament ha d'estar relacionat amb l'institut.
    Propostes dels alumnes per millorar l'institut.
    Espai per la gent que vol donar-se a conéixer, o lloc on els alumnes o professors nous es poden presentar, on qui vulgui pot donar la seva adreça o contacte per qualsevol cosa(fer classes particulars,projectes...).
    Espai amb acudits, fotos divertides, vinyetes...

    Haizea.

    ResponElimina
  3. caricatures de professors, classes,..._gent que vulgui dibuixar algun aspecte de l'institut però sense ofendre a ningú.
    tira còmica_còmics que hem fet a mediació
    crítica social o del institut_temes actual, crisi, vagues,..
    entrevistes de temes curiosos i al professorat_extraescolars especials, com van decidir ser professors
    anècdotes d'un professor_coses que han passat en algun institut/ classe
    espai de l'art_ gent que vulgui exposar un poema o dibuix
    àlbum fotogràfic_ fotos d'alguna sortida, fotos antigues, fotos de festival nadal o carnaval

    ResponElimina
  4. Mediació: “Projecte per a entendre millor la vida quotidiana.”



    A l'optativa de mediació a part de tractar temes socials i cívics i preocupar-nos per difondre l'educació per la pau (que és la base del benestar social), es duen a terme projectes de dibuix format còmic fets pels alumnes de 4rt ESO per a descriure situacions quotidianes mitjançant l'humor i deixar clar que les imatges tenen molta importància, tanta, que creen opinió, basant-se en explicar l'essencial de la mediació, amb el qual intentem transmetre al lector la importància de fomentar el diàleg, i els valors sincers com a medi per a solucionar els problemes del dia a dia, després de tot, els problemes no són més que accions sense resoldre, però amb solució.

    Atentament, La classe de 4rt ESO A.

    Arnau Alhambra i Robert de lucca Arias.

    La nostre idea es ficar bolletins informatius sobre les novetats i nous programes d'excursió que es facin a l'institut,seria una manera de mantenir informat als alumnes.

    ResponElimina
  5. Es poden fer reportatges sobre temes diversos, com per exemple:
    - Els alumnes que arriben nous aquest any a Catalunya. Poden explicar com veuen la nostra cultura.
    - Els batxillerats i les carreres per triar. Així es pot orientar als alumnes sobre el millor futur.

    ResponElimina
  6. També es pot fer una secció sobre música, pelis, series, televisió... i fer recomanacions dels alumnes i dels professors. Podem preguntar als alumnes què és el que miren i escolten.

    ResponElimina
  7. Podríem afegir una secció a on antics alumnes que ara ja treballen o estudien fora d'aquí expliquessin les seves experiències i com els hi ha anat. Així es podrien veure les diferents opcions que hi ha quan es marxa de l'institut i que ens expliquessin la seva valoració.

    Núria Esteller Fabra i Lluis Bertrand Forcada, 4t B

    ResponElimina
  8. Es poden fer crítiques de llibres, series, pel·lícules, obres de teatre,... i fer com un rànquing de les pel·licules més vistes, llibres més llegits, etc.
    Recomanació de música i de concerts a Barcelona amb els preus i les ofertes possibles.
    Ens agradaria passar un qüestionari a la hora de tutoria per preguntar a la gent que és el que llegeix, mira o escolta.

    ResponElimina
  9. ES PODRIA FER UN APARTAT ON ES PARLÉS DE QUÈ VOLEM SER EN EL FUTUR, EN AQUEST APARTAT QUE ES PODRIA DIR:
    "EL TEU FUTUR", S'AJUDARIA A LA GENT QUE NO TÉ CLAR EL QUÈ VOL SER QUAN SIGUI GRAN O SIMPLEMENT CAP A ON VOLEN ENCARAR LA SEVA VIDA PROFESSIONAL , JA QUE EN L'INSTITUT NO ENS AJUDEN GAIRE FINS A QUART D'ESO. EN AQUEST LLOC, HI PODRIEN SORTIR CLARS EXEMPLES DE GENT QUÈ ARA ESTÀ ESTUDIANT EN LA UNIVERSITAT, O D'ALGUN QUE ALTRE EX ALUMNE QUÈ VOLGUÉS PARTICIPAR DE L'INSTITUT.

    AQUESTS ALUMNES ENS PODRIEN EXPLICAR EL SEU PAS DES DE QUART D'ESO JA QUÈ ÉS UN CURS ON ES COMENÇA A DECIDIR CAP A ON VOLS ENCARAR LA TEVA VIDA PROFESSIONAL.

    ÀLEX LLORENS 4B

    ResponElimina
  10. Es podria fer un article on es parlés dels festivals que es fan al Vila, tant de Carnaval, Nadal o St Jordi. Penso que és un projecte molt motivant per tots els alumnes del centre, ja que a la majoria ens encanta aquests dies senyalats. Per altra banda, els pares casi mai veuen fotografies dels festivals i crec que seria interessant publicar un apartat amb fotos dels espectacles de cada curs, el tema... Així els alumnes tenim un petit record i els pares una petita idea.

    ResponElimina
  11. Jo penso que es podria fer un apartat on cada alumne expliqués les seves aficions, una posada en comú del que més agrada fer, els hobbys de cada persona, i el que hi hagués més, doncs fer un concurs d'aquell tema. Cada mes es podria fer un concurs diferent i així on es veiés les aficions de cada alumne, en general. Els premis no haurien de ser gran cosa, no faria falta ni gastar diners, jo penso que els alumnes ja es sentirien pagats amb l'honor de guanyar algun concurs on es sentissin vàlids.
    Seria un racó, jo penso, molt interessant per ttohom on no conten les edats, molt maco i molt humà a la vegada.

    ResponElimina
  12. Si ens posem a mirar revistes, ja siguin de moda o de qualsevol altre tipus, com per exemple de mobles, d'utensilis o d'electrodomèstics, veiem que ens ensenya diferents mostres del producte que ens volen vendre als lectors. En aquest cas no hem d'intentar vendre res que promocionem dins la revista, sinó aconseguir que la revista estigui en mans de tots els estudiants de l'institut Vila de Gràcia, des del primer curs fins l'últim.
    Jo he pensat que seria bona idea fer un apartat de les sortides. Un apartat on hi explicaríem quan es va fer, quin curs hi va anar, què van fer, si els hi va agradar o no, si hi tornarien... Coses que interessen. També seria bona idea posar fotografies inèdites, és a dir, fotografies que tampoc estiguessin penjades al moodle.
    Crec que això és una bona idea, ja que animaria a la gent a comprar la revista per així poder veure fotos que no podran aconseguir a partir de cap altre via.
    Laura Cases

    ResponElimina
  13. Jo crec que seria interessant que hi hagués un apartat amb els viatges, intercanvis o excursions que ha fet cada curs, on s'expliqués el que han fet i les opinions d'alguns alumnes dient les coses que els van agradar i les que no, i fotografies de cada una.

    ResponElimina
  14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. Jo voldria que fessim un apartat de moda, de tendències, on podriem posar les idees que tenim els alumnes de 4rt d'ESO per recaudar diners pel projecte de recerca a Granada. Crec que la revista seria una bona idea per fer publicitat i així guanyar més diners. Només és una idea, que es pot proposar, i si la majoria està d'acord, podriem posar-la en marxa.
    També podriem fer una web on només tingués accés l'alumnat del institut. Això consistiria en una clau que tindriem 10 persones on la gent podria fer-nos preguntes o demanar-nos consell, i nosaltres seriem consellers. (IRENE ALGUERÓ, AMB LA COLABORACIÓ DE LAURA CASES).

    ResponElimina
  16. Jo penso que es podria fer un apartat de viatges, on s’expliqués tots els viatges que es fan en els cursos. En aquest apartat es podrien posar fotos i diverses explicacions del que es pot fer. També es podrien posar propostes on parlessin de com recaptar diners pels diversos viatges. Després hi posaria un petit apartat amb valoracions dels alumnes de cada viatge, si els ha agradat, o no.

    ResponElimina
  17. Jo crec que estaria bé fer un apartat sobre entrevistes. podriem entrevistar a almunes de cada curs, ex alumnes, professors, ex professors, gent del barri(el bar roure o dels voltants) a pares d'alumnes i que ens expliquin la seva experiència amb l'institut. depèn de qui sigui l'entrevistat però penso que seria molt interesant, la gent s'ho llegiria i si ho fem graciós i tal pot quedar molt bé. Més o menys preguntes sobre les obres, sobre l'ambient de les clases, anècdotes(una mica de cotilleo), perque van escollir el cole els pares(si son nous), com si troben, com era l'escola abans si ha canviat molt, les coses que feien, els més veterans..etc.

    ResponElimina
  18. Crec que estaria bé fer un apartat de lectura, en el qual la gent pogués valorar i puntuar els llibres que llegeix segons si els hi ha agradat molt o poc. També podríem fer un altre apartat en el que s’expliqués detingudament i amb moltes fotos les actuacions que fem per Nadal, Sant Jordi i Carnestoltes, penso que d’aquesta manera els alumnes la comprarien més, i els pares podrien veure el que fem en els festivals. I per últim també s'hauria de fer un racó en el que s’expliqués resumidament quines opcions tens una vegada has acabat 4t d'ESO i Batxillerat.

    ResponElimina
  19. Jo crec que estaria bé fer un apartat que hi haguessin queixes constructives de tots els alumnes del funcionament de l'institut, tant de les regles de classe com dels diversos tipus de problemes que poden sorgir arran de la convivència del dia a dia. Així, es podrien solucionar molt millor les coses , perquè a vegades, una persona el molesta alguna situació i no diu res per por a què sigui només ella . Tant els professors com els alumnes podrien reflexionar després de llegir les queixes i mirar si poden ajudar o canviar algun mètode. Mikaela Mendez.

    ResponElimina